COMUNA POIANA STAMPEI, JUDEȚUL SUCEAVA


Acasa

Despre institutie

Prezentare Generala

Obiective turistice

Datini si Obiceiuri

Transparenta decizionala

Informatii Publice

Alegeri 2024

Strategia Națională Anticorupție

Licitații masă lemnoasă

Proiecte

Juridic

Urbanism

situații de urgență

Taxe și impozite

Asistenta Sociala

A.P.I.A

Stare civila

deșeuri municipale

Plan de aparare al C.L.S.U. Poiana Stampei

harti si liste UAT-uri

P.U.G

Gazeta Comunei

Galerii Foto

Concursuri

Sugestii

Recesământul populației 2021

Contact

Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR)


PROGRAMUL FESTIVALULUI NATIONAL FLORI DE PE DORNA Ed. VI SERBAREA CAMPENEASCA – FII SATULUI Ed. XIV 26-28 iulie 2013

Devenita o manifestare traditional, Ziua comunei Poiana Stampei, intilnirea cu Fii satului, ajunsa la editia a XIV-a si Festivalul National FLORI DE PE DORNA Ed. VI , isi propune si in acest an sa fie o Sarbatoare nationala a Satului romanesc.

Numele Festivalului vine de la concursul care se organizeaza timp de o luna, in perioada premergatoare manifestarii cultural –artistice , iar gradinile cu flori si aranjamentele florale decorative sunt un motiv de competitie intre gospodinele si gospodariile din cele 7 sate care alcatuiesc comuna Poiana Stampei. In intervalul 1-25 iulie , o comisie din Primarie viziteaza si ia instantanee din gospodariile care vor sa intre in concursul CEL MAI FRUMOS SAT DIN COMUNA POIANA STAMPEI Ed. II.

Toate imaginile vor fi montate intr-un film care va fi prezentat unui juriu de specialitate in cadrul simpozionului din data de 27 iulie 2013. Juriul va analiza gospodariile si gradinile din fiecare sat, iar la intrarea si iesirea din satul care va fi desemnat castigator, adica a avut cele mai frumoase gospodarii, cele mai frumoase gradini cu flori , vor fi montate placate cu inscriptia CEL MAI FRUMOS SAT DIN COMUNA POIANA STAMPEI.Deasemenea tote gospodariile si gospodinele inscrise in concurs vor fi premiate de catre organizatori, in cadru festiv,in ultima zi a Festivalului.

Intalnirea cu FII SATULUI este un alt moment foarte sensibil si important din SARBATOAREA COMUNEI. Este o adevarata bucurie sa vezi cum, pentru o zi se intorc in comuna natala sute de fii ai satului din tara si strainatate, stau la taifas, isi deapana amintiri si la intoarcere promoveaza imaginea comunei, felul cum se dezvolta aceasta, de la un an la altul.

In cadrul aceluiasi eveniment se acorda diploma si distinctia de CETATEAN DE ONOARE, persoanelor care au o contributie deosebita la dezvoltarea comunei in plan economic, social, politic, cultural si sportive, si mai sunt sarbatoriti si premiati cei care isi aniverseaza NUNTILE de argint si de aur.

Evenimentul se va derula pe parcursul a trei zile, iar in preambul, la Poiana Stampei, in perioada 18-26 iulie 2013 va fi organizat un mastereclass MUZICA LA ALTITUDINE, in cadrul caruia 20 de cursanti preselectati vor avea oportunitatea de a studia tehnici de instrument si interpretare cu violonistul Stefan Horvath, concertmaestru al Orchestrei simfonice din Basel si violoncelistul Razvan Suma, renumit artist, un mare talent in acest domeniu. Dupa primirea invitatilor si turistilor, deschiderea oficiala a Festivalului va avea loc in Sala de Concerte a Casei de Cultura, unde, primarul comunei ing. Vilut Mezdrea va adresa mesjul de bun venit tuturor participantilor si va prezenta programul Festivalului, scopul si obiectivele acestuia. Va urma Concertul extraordinar de muzica clasica prezentat de catre cursantii si profesorii masterclass-ului MUZICA LA ALTITUDINE, iar la finalul zilei, Taraful POIENITA al Casei de Cultura va prezenta un café concert si o suita de taraf.

Ziua a doua va fi destinata manifestarilor sportive, expozitiilor gastronomic, targurilor de produse traditionale,simpozionelor si spectacolelor distractiv-artistice. In cadrul concursurilor sportive concurentii se vor intrece la atletism, ciclism, tenis de masa, volei si fotbal. Expozitia gastronomica si targul cu produse traditionale va fi prezentat de pensiunile locale si harnicile gospodine din Poiana Stampei. Partea cea mai atractiva a zilei va fi river raftingul pe Raul Dorna , dar si seara distractive destinata tinerilor , in cadrul careia vor concerta Grupul de chitata al Casei de Cultura si renumita trupa Catharsis din Rep. Moldova.

Programul zilei de duminica va debuta cu Slujba religiooasa de la Sf. Biserica,urmata de parade portului popular, a carutelor, calaretilor si parade militara. La Monumentul Eroilor din Parcul Primariei va avea loc depunere de coronae, o procesiune religioasa si intalnirea cu fiii satului. Dupa amiaza este destinata manifestarilor folclorice. Astfel pe scena in aer liber vor evolua ansamblulurile folclorice din comuna,din comunele invecinate,renumiti interpreti de muzica populara, ansambluri profesioniste din Suceava, Bistrita Nasaud, Mures si Maramures, dar si ansambluri din Rep. Moldova si Ucraina.

Click pentru a descarca pliantul in format PDF

HOROSCOP

INFO

Informarea persoanelor vizate în conformitate cu GDPR

Regulament general privind protecția datelor cu caracter personal


Hotarare privind aprobarea numărului de posturi, funcţii publice, personal contractual, organigrama şi statul de funcţii din aparatul de specialitate al primarului comunei Poiana Stampei, judeţul Suceava pentru anul 2016

Hotarare privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Local al comunei Poiana Stampei, judeţul Suceava


Program:


Luni - Vineri: 8.00 - 16.00



Program de audiențe, instituția prefectului - Județul Suceava:

 
Copyright © 2013 Comuna Poiana Stampei - Webmaster: IF Luca